Νέο Εκπαιδευτικό Υλικό του ΥΠΕΠΘ - Αξιολόγηση και Διοίκηση

Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης

HOME
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΤΟΜΟΣ1
ΤΟΜΟΣ 2
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Αναστασιάδου Σοφία

 

Λέκτορας Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας του Π.Τ.Ν του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εκπαίδευση της Στατιστικής σ’ όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης και στην Ανάλυση και Ερμηνεία Πολυδιάστατων Δεδομένων στις Κοινωνικές Επιστήμες και στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχω δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά στη Στατιστική-Ανάλυση Δεδομένων.Email: sofan@uom.gr.

 

Βασιλούδη Παρασκευή

 

Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Τμήματος Φιλολογίας με κατεύθυνση Γλωσσολογία. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στο Τμήμα Νηπιαγωγών. Γνώση ελληνικής νοηματικής, της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας. Ενασχόληση με θέματα γύρω από την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης. Συμμετοχή σε σεμινάρια και γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Email: xdanys3@yahoo.gr.

 

Μπέτσα Ολυμπία

 

Φιλόλογος, διορισμένη στη Μέση Εκπαίδευση από το Σεπτέμβριο 2003 και αποσπασμένη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Ημαθίας εδώ και τρία έτη και Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας στην κατεύθυνση Πολιτισμικών Σπουδών και Νέων Τεχνολογιών εδώ και δύο έτη. Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. -Κάτοχος του Diplome DEtudes Francaises(Sorbonne II), με ημερομηνία κτήσης του τίτλου τις 30 Σεπτεμβρίου 1997 και του Certificate of Proficiency in English από τον Ιούνιο του 1996. -Έλαβα πιστοποίηση ηλεκτρονικού υπολογιστή από το Υπολογιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Email:olympia7@mail.gr

 

Παππά Αμαλία

 

Χημικός, Απόφοιτη από το Χημικό Τμήμα της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Επιστημονική Συνεργάτης στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Περιβαλλοντική Στατιστική, στην Οργάνωση και Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Email: apappa@yahoo.gr.

 

Καρβούνης Αχιλλέας

            Ο κ. Αχιλλέας Καρβούνης είναι εκπαιδευτικός, με εργασιακή εμπειρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο διδακτικό τομέα της Φυσικής Αγωγής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, θέματα που πραγματεύονται τη διερεύνηση της διοίκησης, την ολική ποιότητα και την ηγεσία στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Καρβούνης Δημήτριος

Ο κ. Δημήτριος Καρβούνης είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων», του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο διδακτικό τομέα της Φυσικής Αγωγής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πραγματεύονται, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της Διοικητικής Επιστήμης, όπως η διερεύνηση της διοίκησης ολικής ποιότητας, της  ηγεσίας, της δυναμικής ομάδων και της διαχείρισης της γνώσης στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Βαν Χάουντ Μαργαρίτα

 

Η κ. Βαν Χάουντ Μαργαρίτα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή της διατριβή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εξειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στο διδακτικό τομέα των Ξένων Γλωσσών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδακτική των ξένων γλωσσών, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη διερεύνηση θεμάτων της Διοικητικής Επιστήμης, όπως η διοίκηση ολικής ποιότητας, και η διαχείριση της γνώσης στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Κιούση Σταματίνα

 

Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικότητας Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΕ06). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στη Διοίκηση Εκπαίδευσης και Βελτίωση Σχολικών Μονάδων (Med in Educational Leadership and School Improvement) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (University of Manchester). Υποψήφια Διδάκτωρ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

 

Σίβρη Ελένη

 

ΠΕ 11& ΠΕ16  – Master in Education, lensiv@sch.gr

 

 

Σουλτάνης Κωνσταντίνος

 

Απόφοιτος της ΕΠΑ Βελλάς Ιωαννίνων και του Διδασκαλείου «Δ. Γληνός» του ΠΤΔΕ – ΑΠΘ. Υπηρετεί ως δάσκαλος από το 1987 και είναι αποσπασμένος στο ΠΤΝ - ΠΔΜ. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικής ομάδας του ΠΔΜ σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα.

 

 

Καρυοφυλλίδου Ελένη

 

του Ευσταθίου, Δασκάλα ΠΕ70

Μπιζανίου 50, ΤΚ.58200 ΕΔΕΣΣΑ - Τηλ:6972990951, email:ksoultanis@uowm.gr

 

 

Φανιόπουλος Χριστόδουλος

 

του Κυριάκου, Δάσκαλος ΠΕ70

 

 

Χριστοδούλου Θεόδωρος

 

1.                  Καθηγητής  Δευτεροβάθμιας   με  βαθμό   Α’

2.                  Οργανική  θέση  Γυμνάσιο  Ν.  Ερυθραίας

3.                  Σχολείο  που  υπηρετεί   Διευθυντής    του  2ου  Γυμνασίου  Κηφισιάς 

Ο Θεόδωρος  Χριστοδούλου  είναι Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς και  εργαστηριακός  συνεργάτης    στην  (ΑΣΠΑΙΤΕ),  Ανωτάτη Σχολή  Παιδαγωγικής  Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης. Έχει σημαντικό έργο με αρκετές   συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας συγγραμμάτων του  Παιδαγωγικού  Ινστιτούτου  και έχει εκδώσει  και  δικά  του  βιβλία.  για   τη Δευτεροβάθμια Εκπαί­δευση.

 

Οδός: Ψαρών  10

14671  Ν. Ερυθραία   Αττική

e-mail: christod7@hotmail.com 

τηλ. 2106204633, fax 2106205819

 

 

Γεραρής Ηλίας 

 

Ηλίας  Γεραρής:  Πτυχιούχος της Μαρασλείου  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και του Π.Τ.Δ.Ε.  Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος  της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μ.Δ.Δ.Ε.  Παν. Αθηνών. Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπηρετεί ως διευθυντής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

 

 

Κυριάκου Αγγελική

 

Αγγελική Κυριάκου: Θεολόγος και Φιλόλογος. Υπηρετεί στη Β/θμια Εκπαίδευση του Ν. Κορινθίας και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πρόγραμμα « Εκπαιδευτικά προγράμματα και e-yliko».

 

 

Γεωργίου Απόστολος

 

Γεωργίου Απόστολος, Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Master στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης του MIDDLESEX UNIVERSITY του Λονδίνου.

Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπ/σης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Δίδαξε σε όλους τους τύπους σχολείων και υπηρετεί ως Δ/ντής στο 15ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας. Δίδαξε στο Π.Ε.Κ. Λαμίας «Αρχές διοίκησης και οργάνωσης της εκπαίδευσης» και στο πρόγραμμα του Π.Ι. «Νέα διδακτικά Πακέτα». Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εκπαιδευτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

 

Καπραβέλου Αλεξία

 

Η Αλεξία Καπραβέλου (akaprave@gmail.com, akaprave@sch.gr) είναι φιλόλογος, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού στις Επιστήμες του Ανθρώπου’. Οι βασικές της σπουδές είναι ειδίκευσης Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει στο ενεργητικό της 18 ανακοινώσεις και 11 δημοσιεύσεις που αναφέρονται σε θέματα πολυπολιτισμικότητας, κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, κοινωνικής παιδαγωγικής εφαρμοσμένης στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχει διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση εφήβων και ενηλίκων.

 

Καρλαύτης Θεόδωρος

 

Ο Θεόδωρος  Καρλαύτης   είναι   καθηγητής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και  Σύμβουλος Προσανατολισμού. Έχει σημαντικό έργο με αρκετές   συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και βιβλιογραφικό έργο . Σήμερα  είναι  Πρόεδρος   του  Οργανισμού  Σχολικών Κτηρίων .

 

Χριστοδούλου Θεόδωρος

 

Ο Θεόδωρος  Χριστοδούλου  είναι Σύμβουλος  Προσανατολισμού στη  Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση και  εργαστηριακός  συνεργάτης    στην  (ΑΣΠΑΙΤΕ),  Ανωτάτη Σχολή  Παιδαγωγικής  Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης. Έχει σημαντικό έργο με αρκετές   συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας συγγραμμάτων του  Παιδαγωγικού  Ινστιτούτου  και έχει εκδώσει  και  δικά  του  βιβλία.  για   τη Δευτεροβάθμια Εκπαί­δευση.

 

Λιακοπούλου Ευστρατία

 

Η κα Ευστρατία Λιακοπούλου είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης και του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Φύλο και νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, μεταπτυχιακή φοιτήτρια γ’ εξαμήνου στο πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιων Υπηρεσιών, Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 1994 υπηρετεί σαν καθηγήτρια Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Μαρκαντώνης Χρίστος

 

Δάσκαλος, M.Sc. στην «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης», Υποψήφιος Διδάκτορας. Επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Επιμορφωτής του Ο.ΕΠ.ΕΚ., επιμορφωτής ΠΕΚ στην εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στα επιμορφωτικά σεμινάρια για τα νέα διδακτικά πακέτα του Δημοτικού Σχολείου. Εισηγητής σε ημερίδες και σεμινάρια και επιμορφωτής σε θέματα εφαρμογής των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία. Οργάνωσε εργαστήριο πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο, εφάρμοσε πιλοτικά προγράμματα εισαγωγής των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη και ανακοίνωσε σε συνέδρια προτάσεις εφαρμογής τους. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες. Είναι μέλος του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης και μέλος του Διεθνούς Ηλεκτρονικού Παιδαγωγικού Forum.

 

Ξεσφιγκούλη Δήμητρα

 

Η Ξεσφιγκούλη Δήμητρα είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο εργαστήριο Σχολικής Πρακτικής στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με τις Παιδαγωγικές Επιστήμες και την εκπαιδευτική διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δελημπανίδου Γεωργία

 

Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

 

 

Ράπτης Γεώργιος

 

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

 

Αθανασούλα – Ρέππα Αναστασία

 

Είναι καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εκπαιδευτική διοίκηση και την εκπαίδευση ενηλίκων.

 

areppa@yahoo.gr, reppa@ouc.ac.cy τηλ. 210 9222508 και 6945682201

 

Σωτηριάδου Μαρία

 

Είναι δασκάλα σε σχολείο της Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στην οργανωσιακή συμπεριφορά.

 

Χαραλάμπους Μάριος

 

Είναι δάσκαλος σε σχολείο της Κύπρου με μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και στην εκπαιδευτική ηγεσία.

 

Δρούγκας Γ. Αναστάσιος

 

            Γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Ναυπλίας το 1943. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αγία Τριάδα και στο Ναύπλιο.  Σπούδασε στη Μαράσλειο Ακαδημία και οκτώ χρόνια αργότερα στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως. Σπούδασε ακόμα στο τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Βόλου και είναι τελειόφοιτος του  Παντείου Πανεπιστημίου.

            Υπήρξε συνδικαλιστής επί μακρό χρονικό διάστημα σ’ όλα τα επίπεδα. (Διδασκαλικό Σύλλογο – Δ.Ο.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) όπου κατέλαβε επίζηλες θέσεις. Διετέλεσε αιρετό μέλος κι αργότερα πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αργολίδας. Ακόμα υπηρέτησε ως προϊστάμενος  της  Ν.Ε.Λ.Ε.  Αργολίδας  επί  4  έτη.

            Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος πάνω από 15 χρόνια. Έχει υπηρετήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  9  χρόνια (πρόεδρος κοινότητας,  δημοτικός  σύμβουλος  και  δήμαρχος).  Συνταξιοδοτήθηκε  το  2004.

 

Νικολοπούλου Κ. Ελένη

 

            Κατάγεται από το Άργος Αργολίδας και γεννήθηκε στο Άργος το 1974. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Άργος και στη συνέχεια σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου των Πατρών. Έχει υπηρετήσει μέχρι τώρα ως δασκάλα σε διάφορα σχολεία της Αργολίδας και ως Προϊσταμένη ολιγοθέσιων σχολείων. Έχει ασχοληθεί επίσης με εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται στην ξενάγηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

 


Τόμπρα Κ. Αλεξάνδρα

 

            Η Αλεξάνδρα Κ. Τόμπρα γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Ναυπλίας το 1982. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αγία Τριάδα και στο Άργος. Τελείωσε το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το οποίο αποφοίτησε το 2006. Προετοιμάζεται εντατικά για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές και να ολοκληρώσει την εκμάθηση της Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας για το ανώτερο επίπεδο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές θα επιδιώξει να γίνουν στη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Υπήρξε συνεργάτης για την κοινωνική ενσωμάτωση. Εργάζεται στο ΕΠΕΑΕΚ του προγράμματος «Ένταξη τσιγγανοπαίδων στα σχολεία» που υλοποιείται από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας (Βόλος). Ασχολείται ακόμα και με άλλα εκπαιδευτικά θέματα και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που οργανώνει το ΚΕ.Δ.ΕΚ. του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ασχοληθεί επίσης με εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται στην ξενάγηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

 

Μανιταράς Κωνσταντίνος

 

            Ο Κωνσταντίνος Μανιταράς Διευθυντής του Γυμνασίου της Νέας Κίου Αργολίδας, γεννήθηκε στο Ναύπλιο όπου τελείωσε και τις εγκύκλιες  σπουδές του. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών όπου τελείωσε το Μαθηματικό τμήμα. Διετέλεσε υποδιευθυντής 1ου Γυμν. Ναυπλίου και Διευθυντής του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου.  Επί σειρά ετών υπήρξε γραμματέας Βαθμολογικών Κέντρων καθώς και  πρόεδρος Εξεταστικών Κέντρων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις Π.Ε.Κ. σε πληροφορική και  σε μαθηματικά. Είναι πιστοποιημένος στο πρόγραμμα Κ.Τ.Π. και επιμορφωμένος σε θέματα πληροφορικής & προγραμματισμού της Δημόσιας Διοίκη­σης. Στηρίζει τις Δ/σεις Π.Ε. & Δ.Ε. Αργολίδας από το 1994 μέχρι σήμερα στη  μισθοδοσία του προσωπικού.  Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων και σεμιναρίων, σε αναγνωρισμένες ιστοσελίδες για οικονομικά θέματα των εκπαιδευτικών. Επίσης διαθέτει προσωπική Ιστοσελίδα με ύλη μαθηματικών και με υ­λικό διοίκησης  των Σ.Μ. (http://users.arg.sch.gr/kmanitaras/)

 

 

Τσαγκαρέλη Βασιλική

 

Η Βασιλική Τσαγκαρέλη μετεκπαιδευόμενη δασκάλα στο Β΄ έτος του Διδασκαλείου Πατρών, γεννήθηκε στο Ναύπλιο όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της και σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Τρίπολης. Παρακολούθησε την Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κόρινθο. Διορίστηκε αρχικά από τη Ν.Ε.Λ.Ε. Αργολίδας σε αμιγές τμήμα τσιγγανοπαίδων για τρία χρόνια. Υπηρέτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία για να καταλήξει τελικά στο Δημοτικό σχολείο Νέας Τίρυνθας που υπηρέτησε  ως προϊσταμένη μέχρι τον Αύγουστο του 2006. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων και σεμιναρίων. Έχει παρακολουθήσει ανελλιπώς δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες γενικότερου επιστημονικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, που έχουν οργανωθεί από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας κι άλλους έγκυρους επιστημονικούς κι εκπαιδευτικούς φορείς. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ναυπλίας – Ερμιονίδας.

 

Kαπαχτσή Βενετία

 

Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα από το 1985-1994.  Διορισμένη στο δημόσιο από το 1995.      

Kάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του τμήματος «Διοίκηση και Οργάνωση της Εκπαίδευσης» του  Παιδαγωγικού τμήματος  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

Τσιμπλίδου Ελισάβετ

 

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου

Πατρών. Δασκάλα σε δημόσια ειδικά σχολεία από το 2000. Κάτοχος Μεταπτυχιακού

τίτλου  στην  «Εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα ακοής»  του Πανεπιστημίου τoυ

Manchester. Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος «Οργάνωση και Διοίκηση της

Εκπαίδευσης» του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

 

Βαλκάνος Ευθύμιος

 

Ο Ευθύμιος Βαλκάνος είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Connecticut – ΗΠΑ στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών φορέων και οργανισμών με   διατριβή για τον εντοπισμό αναγκών επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών. Διδάσκει στο Παν/μιο Μακεδονίας σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και στα προγράμματα εξειδίκευσης. Από το 2005 έως σήμερα, είναι  μέλος (ΣΕΠ) του Ε.Α.Π. στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση Ενηλίκων”. Έχει συνεργασθεί με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια με κριτές και έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με τη Διοίκηση, την Επαγγελματική Κατάρτιση και τη Δια Βίου Εκπαίδευση.

 

 

Γκιώση Στέλλα

 

Η Στέλλα Γκιώση είναι κάτοχος ΜΒΑ και πτυχίου Ο.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ. και της Σχολής Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης. Είναι εισηγήτρια στα προγράμματα εξειδίκευσης του Παν/μίου Μακεδονίας και στο  Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.). Μέχρι το 2004 διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της Ε.Τ.Ε. στη Χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων. Από το 2005 έως σήμερα, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, πιστοποιημένος επιθεωρητής ποιότητας και επικεφαλής έργου εφαρμογής Σ.Δ.Π. σε δήμο και της εκπαίδευσης  του προσωπικού του. Έχει δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Αρθρογραφεί στην οικονιμική στήλη τοπικής εφημερίδας και εξειδικευμένων περιοδικών.

 

 

Φραγκούλης Ιωσήφ

 

Ο Ιωσήφ Φραγκούλης είναι Διδάκτορας Επιστημών της Αγωγής  και εργάζεται  ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Αχαΐας.

Διδάσκει ως Εντεταλμένος Λέκτορας ΠΔ..407/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών από το 2002 έως σήμερα τα μαθήματα Διδακτική μεθοδολογία – Πρακτικές Ασκήσεις, καθώς και στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών το μάθημα  «Περιβαλλοντική Αγωγή». Έχει  δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά με κριτές. Έχει συγγράψει πέντε εκπαιδευτικά βιβλία .και έχει συμμετάσχει στην παραγωγή Διδακτικού Υλικού τόσο με χρήση συμβατικών μεθόδων εκπαίδευσης, όσο και με χρήση μορφών Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

 

Αναστασίου Σοφία

 

Η Σοφία Αναστασίου είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση & το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου.  Έχει Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει εργασθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις στη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα. Διδάσκει μαθήματα Διοίκησης και Οικονομίας. E-mail: anastasiou@yahoo.com

 

Γιώργος  Παπακωσταντίνου

 

Επικ. Καθηγητής Οργάνωσης, Διοίκησης και Οικονομίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο πρόσφατο συγγραφικό έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία: α) Εξουσία, οργάνωση και διοίκηση του εκπαιδευτικού συστήματος, εκδ. Λιβάνη, Αθήνα,1994, (σε συνεργασία με Α. Ανδρέου) β) Προσφορά και Ζήτηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα, 2003, γ)Διοίκηση Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκδ. ΕΑΠ., Πάτρα, 2005  e-mail : gpapakon@cc.uoi.gr

 

Δεληκάρη Παρασκευή

 

Μόνιμη εν ενεργεία εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη «Συγκριτική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» (ΕΚΠΑ/ΤΕΑΠΗ και Institute of Education, University of London) και Διδάκτορας της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ).

e-mail: pdelikar@ecd.uoa.gr

 

Καυκά Δήμητρα

 

1.      Κάτοχος διδακτορικού στη  Νεότερη Ελληνική Ιστορία.

2.      Κάτοχος  Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διδακτική της Ιστορίας.

3.      Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου [Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης].

4.      Πτυχιούχος Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

5.      Κάτοχος διπλώματος Μετεκπαίδευσης.

6.      Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών [Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης].

 

 

Σάλμοντ Ελευθερία

 

Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ψυχικού, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΤΕΕΠΗ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κάτοχος διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Ειδική Αγωγή).

Διδακτορική διατριβή από ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ (Ειδική Παιδαγωγική και Ψυχολογία).

Δίδαξε στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ(407/80), στο ΤΕΕΠΗ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(407/80), στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο ΜΔΔΕ του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ, σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα, στο πρόγραμμα «Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του  ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα προγράμματα του Π.Ι. «Διαχείριση των προβλημάτων σχολικής τάξης» και «Νέα Διδακτικά Πακέτα», στα προγράμματα “Kριτική και Δημιουργική Σκέψη» και «Συσχετισμός οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος» του ΟΕΠΕΚ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

 

 

Λιάτσος Κωνσταντίνος

 

Ο Κωνσταντίνος Λιάτσος είναι πτυχιούχος παιδαγωγικής ακαδημίας. Έχει κάνει τρίμηνη επιμόρφωση (ΠΕΚ Πατρών), επιμόρφωση-εξειδίκευση στη: «Διοίκηση Εκπαίδευσης», πτυχίο ΠΤΔΕ του Παν. Ιωαννίνων. Ετήσια επιμόρφωση-εξειδίκευση στις «μαθησιακές δυσκολίες» (Π.Τ.Δ.Ε, παν. Πατρών).

Έχει υπηρετήσει συνολικά 21 έτη ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία του Ν. Αιτωλ/νίας. Είναι Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών.

 

 

           Πανταζής Κων/νος

 

Δάσκαλος 70ου Δ. Σ. Αθηνών – Ακρόπολη

Κομνηνών 30, Αθήνα

ΤΗΛ: 210 6466022, κιν. 6978522492

 Προσωπικά στοιχεία

Ημερ/νία Γέννησης: 11-6-1957

Τόπος Γέννησης: Λάρισα

 Σπουδές

1983: Πτυχίο Παιδαγωγική Ακαδημίας Λάρισας, Βαθμός (8,17) Λίαν Καλώς

1983: Εγγραφή, Παρακολούθηση Diploma in Education, University of London – Comparative Education – History of Education

2005: Διδασκαλείο ΠΤΔΕ Πατρών – Οργάνωση Διοίκηση, Σχεδιασμός Εκπαίδευσης, Βαθμός (8,27) Λίαν Καλώς

2005: Πτυχίο Εξομοίωσης ΠΤΔΕ Πατρών, Βαθμός (8,80) Άριστα

 Εκπαιδευτική κατάσταση

1984: Διορισμός Δασκάλων

1987-1990: Απόσπαση Ελληνικών Σχολείων Μ. Βρετανίας

1992-1995: Απόσπαση Ελληνικών Σχολείων Ολλανδίας Maastricht

 Διοικητικές θέσεις

Διευθυντής Ελληνικών σχολείων Maastricht-Geleen Ολλανδίας

Βαθμοφόρος εκπαίδευσης Ιδρύματος «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων»

 Ξένες Γλώσσες

Lower Cambridge University

 

 

Σιδέρη Άρτεμις         

 

Δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Κατοίκου Αθηνών

Οδός: Δρυάδων 50 – Γαλάτσι

Τηλ: 210 2133290

Προσωπικά στοιχεία

Ημερομηνία Γέννησης: 11 Μαΐου 1966

Τόπος Γέννησης: Μόντρεαλ Καναδά

Σπουδές

Απόφοιτος Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών: 30-6-1986

Απόφοιτος Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας: 6-11-1987

Απόφοιτος Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης: 6-7-2005

Εκπαιδευτική κατάσταση

Μόνιμος διορισμός ως δασκάλας: 23-8-1996

Ξένες Γλώσσες

Lower First Certificate of Cambridge

 

           Χρονόπουλος Γιώργος

 

            Δασκάλου 3ου Δ. Σ. Καματερού

Ελαιών 106 Ίλιον- Αθήνα

ΤΗΛ: 210 5052809, κιν. 6976957234

 Προσωπικά στοιχεία

Ημερ/νία Γέννησης: 31-05-1965

Τόπος Γέννησης: Αθήνα

 Σπουδές

1986: Πτυχίο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας , Βαθμός (9,28) Άριστα

2005: Πτυχίο Εξομοίωσης ΠΤΔΕ Αθηνών , Βαθμός (8,80) Άριστα

 2005: Διδασκαλείο ΠΤΔΕ Πατρών – Οργάνωση Διοίκηση, Σχεδιασμός Εκπαίδευσης, Βαθμός (8,94) Άριστα

 Εκπαιδευτική κατάσταση

1990: Διορισμός Δασκάλων

 

 Ξένες Γλώσσες

Lower Cambridge University

 

 

 

 

Τσόνιας Σταύρος

 

Ο Τσόνιας Σταύρος είναι Πάρεδρος του Π.Ι. διδάκτωρ του Δ.Π.Θ. πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε., πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με Master στην Ψυχοκινητική και στη Διοίκηση της εκπαίδευσης. Εργάστηκε σ΄ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δίδαξε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Αθήνας και στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εκπονήσει πολλές μελέτες και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Εισηγητής σε πολλά σεμινάρια,  και επιμορφώσεις.

Συγγραφέας των βιβλίων «Μαραθώνιοι δρόμοι 490π.Χ. 1986 1906» και «Επιλογή Στελεχών στην Εκπαίδευση»

 

Καραγιάννης Αναστάσιος

 

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, απεφοίτησε από το  τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση ως καθηγητής  στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας.

 

Νίκας Σπυρίδων

 

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, απεφοίτησε από το Φυσικό τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και εργάζεται στην Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση, ως υπεύθυνος του  ΕΚΦΕ Λευκάδας.

 

Φίλιππας Γεώργιος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκάδα, απεφοίτησε από το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται στην Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση  ως Δ/ντής του Γυμνασίου Νυδριού  Λευκάδας .

 

Φούρου Αγγελική

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκάδα, απεφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται στην Δημόσια Β/θμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια  στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας.

 

Η Αλτίνη Αγάπη είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας και  Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κοζάνης καθώς και προγράμματος εξομοίωσης του Π.Τ.Δ.Ε.. Σήμερα είναι φοιτήτρια του ΜΠΣ «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» στο Τ.ΕΠ.Α.Ε.Σ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρετεί ως Δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μελετά την θέση της γυναίκας ιδιαίτερα στην Αρχαία Τραγωδία και γενικότερα στην τέχνη και στον πολιτισμό καθώς και τα τα στερεότυπα και τις έμφυλες διαφορές στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

 

Η Βουτυρά Αναστασία είναι πτυχιούχος του Τμήματος  Γαλλικής Γλώσσας & Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και φοιτήτρια του ΜΠΣ «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» στο Τ.ΕΠ.Α.Ε.Σ του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπηρετεί ως Καθηγήτρια  Γαλλικών στη Β/θμια Εκπ/ση Ν. Ευβοίας από το 1996. Έχει συμμετάσχει σε Παρεμβατικό Προγράμμα του ΚΕΘΙ για την Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών & προώθηση της Ισότητας των Φύλων. Έχει παρακολουθήσει ευρωπαϊκά σεμινάρια κατάρτισης για τον Εγγραμματισμό στα ΜΜΕ στο Βερολίνο και στο Graz. Έχει εμπειρία σε ερευνητικά, εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως Euroqualification, PISA  και e-twinning.

 

Ο Χαρβούρος Ευάγγελος είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδ. Ακαδημίας, του Π.Τ.Δ.Ε. του Παν. Αθηνών και κάτοχος DipEd in e-learning του Παν. Sheffield και Μεταπτυχιακού Διπλ. Ειδίκευσης του Τ.ΕΠ.Α.Ε.Σ. του Παν Αιγαίου. Υπηρετεί ως Δάσκαλος στην Α/θμια Εκπ/ση Ν. Κορινθίας από το 1992. Ασχολείται με την εισαγωγή των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική πράξη, την έρευνα στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα διδακτικής μαθηματικών, της καλλιέργειας του αισθήματος της κοινότητας σε μετανάστες και αλλοδαπούς μαθητές καθώς και των δικτυακών κοινοτήτων μάθησης.

 

Βρυώνης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός  Π.Ε., μεταπτυχιακός φοιτητής στον Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Παν.Αθηνών

 

 

Νάνου Σταματία

 

Ονομάζομαι Νάνου Σταματία, γεννήθηκα στο Βόλο το 1966. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών 17 και 14 ετών. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1988) και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2003). Παρακολουθώ το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών  «Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έτος εισαγωγής 2007). Το 1990 διορίστηκα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε οργανική θέση εκπαιδευτικού και δίδασκα σε ψυχικά πάσχοντες και σε εφήβους με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση. Το 2001 διορίστηκα εκ νέου στη Μέση Εκπαίδευση και έχω οργανική θέση στο 1ο Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, του οποίο έχω αναλάβει τη διεύθυνση το 2005. Την προηγούμενη σχολική χρονιά ήμουν διευθύντρια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου (Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

 

Πανηγυριτζόγλου Αθηνά

 

Ονομάζομαι Πανηγυριτζόγλου Αθηνά, γεννήθηκα στη Λάρισα το 1976 και είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολή του Α.Π.Θ (έτος αποφοίτησης 2001). Έχω πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου (2006). Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (Proficiency) και καλά Γαλλικά (Certificat). Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός ΠΕ-19 από το 2001 (ως αναπληρώτρια), διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση το 2004 και υπηρετώ στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου. Επίσης έχω εργαστεί σε προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες (ΗΡΩΝ) και σε Ι.Ε.Κ (δημόσιο και δημοτικό). Παρακολουθώ το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών  «Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έτος εισαγωγής 2007).

 

Βιογραφικό σημείωμα

 

Η Αλεξάνδρα-Ελένη Σουλάνη γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στην Α/θμια Εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας του Παν/μίου Αθηνών το 1994. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη μετάφραση του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Παν/μίου (2000), ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και το ΠΜΣ "Φύλο και νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα στην κοινωνία της πληροφορίας" του Παν/μίου Αιγαίου.

 

Τραχανοπούλου Θεωδόρα

 

Η Τραχανοπούλου Θεοδώρα γεννήθηκε στην Καβάλα. Φοίτησε στο τμήμα Μαθηματικών του  Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (1993 – 1997). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Χρηματοοικονομικά και Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα» του Πανεπιστήμιου του Greenwich. Εργάζεται στη Δ/βάθμια Εκπ/ση από το 1997 ως καθηγήτρια Μαθηματικών. Διδάσκει Στατιστική στο ΤΕΙ Καβάλας και σε Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ). Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια Μαθηματικών, Διδακτικής και Παιδαγωγικών και συμμετέχει σε προγράμματα για την Ισότητα των Φύλων του ΚΕΘΙ. Συμμετείχε σε συνέδρια με εισηγήσεις σχετικές με Στατιστική, Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπ/ση κ.ά.. Είναι γνώστης της Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας.

 

 

Τραχανοπούλου Ιωάννα

 

Η Τραχανοπούλου Ιωάννα γεννήθηκε στην Καβάλα. Φοίτησε στο τμήμα Πληροφορικής του  Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (1999 – 2003). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ιατρικής Πληροφορικής» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, από το Μάρτιο του 2007. Εργάζεται στη Δ/βάθμια Εκπ/ση από το 2003 ως καθηγήτρια Πληροφορικής. Ασχολείται με Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες (Ήρων, ΚΕΕ, ΠΕΚ, Κοινωνία της Πληροφορίας κ.ά.).  Είναι Εκπαιδεύτρια σε Δημόσια ΙΕΚ. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια Πληροφορικής, Διδακτικής και Παιδαγωγικών και συμμετέχει σε προγράμματα για την Ισότητα των Φύλων του ΚΕΘΙ. Είναι γνώστης της Αγγλικής, Γαλλικής και Ισπανικής γλώσσας.

 

Τσικαλάκη Κυριακή

 

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1963. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού 14 χρονών.

Είμαι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και κάτοχος πτυχίου διετούς Μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής  Εκπαίδευσης, πτυχίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, στο «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας», του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετέχω ως εισηγήτρια αλλά και ως ακροάτρια σε πολλά σεμινάρια, με θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης αλλά και θέματα τα οποία με βοηθούν να υιοθετήσω σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές αντιλήψεις οι οποίες είναι τόσο χρήσιμες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προσπαθώ να συμβάλω στη διαμόρφωση νέων πολιτικών για την ισότητα των φύλων, που εκπορεύονται από την επιστημονική γνώση, σχετικά με τις νέες συνθήκες της Εκπαίδευσης και της Διοίκησης της Εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην έμφυλη διάσταση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί 24 χρόνια. Από το 2001 ως σήμερα υπηρετώ ως Διευθύντρια στο 48ο Δημοτικό Σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικώ από το 1996, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Φιλιόπουλος Γιώργος
 
Ο κ. Φιλιόπουλος Γιώργος είναι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Γρεβενών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, διοίκησης και αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Βαλκαμελής Γιώργος

 

Ονομάζομαι Γιώργος Βαλκαμελής, γεννήθηκα στο Βόλο το 1979. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Σερρών.(2002). Το 2004 απέκτησα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα(MSc) στην Εφοδιαστική & Βελτιστοποίηση (Logistics & Optimization) από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ (UK). Έχω πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου (2006) και γνωρίζω άριστα αγγλικά. Εργάζομαι ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός ΠΕ-18.02 από το 2006 στο Λύκειο της Γλώσσας Σκοπέλου. Επίσης, έχω εργαστεί σε προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ησίοδος) και σε Ι.Ε.Κ (δημόσιο και δημοτικό).

 

Πανηγυριτζόγλου Αθηνά

 

Ονομάζομαι Πανηγυριτζόγλου Αθηνά, γεννήθηκα στη Λάρισα το 1976 και είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολή του Α.Π.Θ (έτος αποφοίτησης 2001). Έχω πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου (2006). Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (Proficiency) και καλά Γαλλικά (Certificat). Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός ΠΕ-19 από το 2001 (ως αναπληρώτρια), διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση το 2004 και υπηρετώ στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου. Επίσης έχω εργαστεί σε προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες (ΗΡΩΝ) και σε Ι.Ε.Κ (δημόσιο και δημοτικό). Παρακολουθώ το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών  «Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έτος εισαγωγής 2007).

Βαρσαμίδου Αθηνά

 

Εκπαιδευτικός στη Β΄θμια Εκπαίδευση (Α.Π.Θ. Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας), με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ (Σπουδές στην Εκπαίδευση) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων).

Επιστημονικά ενδιαφέροντα σε θέματα αξιολόγησης στην εκπαίδευση (μαθητή, εκπαιδευτικού έργου, επιμορφωτικής πολιτικής). Ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Επιμορφώτρια στα Π.Ε.Κ. & στον Ο.ΕΠ.ΕΚ.

 

Ρες Γιάννης

 

Δάσκαλος (ΠΤΔΕ ΑΘΗΝΩΝ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ (σπουδές στην εκπαίδευση) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων). Την περίοδο αυτή εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Παν. Αιγαίου με αντικείμενο την επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Συγγραφέας 2 βιβλίων με θέματα την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Μέλος επιστημονικών ενώσεων. Εκπαιδευτής ενηλίκων και αξιολογητής υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων (πιστοποιημένος από ΕΚΕΠΙΣ).  Επιστημονικός συνεργάτης Π.Ι., ΟΕΠΕΚ, ΠΕΚ.

 

 Τσουρούλας Θεόδωρος

 

Ο κ. Τσουρούλας Θεόδωρος είναι Πρόεδρος του Ι.Π.Ο.Δ.Ε. Εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, αξιολόγησης της εκπαίδευσης και κυρίως διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

 

Κοντούλη – Γείτονα  Μαρία

 

H Μαίρη Γείτονα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και διδάκτωρ οικονομικών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση υπηρεσιών, τη μεθοδολογία της έρευνας και την οικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της τεχνολογίας. (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστημίου Λονδίνου).

Επίσης, είναι επισκέπτης καθηγητής επιστημονικός συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  και Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις καλύπτουν τα πεδία των οικονομικών και της πολιτικής υγείας,  της οικονομικής ανάλυσης της κοινωνικής πολιτικής και την αξιολόγηση της τεχνολογίας.

Κατέχει τη θέση επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει επιστημονικά βιβλία και συγγράμματα. Είναι κριτής σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

 

Σταχτέας Χαράλαμπος

 

Πτυχιούχος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδάκτωρ Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού / Διοίκησης της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ετήσια εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το τμήμα Ειδικής Αγωγής  Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προϋπηρεσία σε θέση διευθυντή σχολικής μονάδας.

Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Διοργάνωση σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς.

Εισηγητής σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς.

Διδασκαλία σε ΤΕΙ και ΣΕΛΕΤΕ.

Έκδοση βιβλίων επιστημονικού / εκπαιδευτικού περιεχομένου που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Συμμετοχή σε συγγραφική ομάδα σχολικού διδακτικού βιβλίου (Εκδόσεις ΟΕΔΒ/ΠΙ).

Παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων.

Δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών (16).

Παρουσιάσεις εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση.

 

 

 

Σαμπάνης Παναγιώτης

 

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με ειδίκευση στη Φυσικής Αγωγή και μεταπτυχιακός φοιτητή επί πτυχίω στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Θέμα του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών είναι: «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  Εκπαιδευτικών Μονάδων». ¨Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια ως ομιλητής, έχει  δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά.  Είναι Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας.

 

Στριμπής Ξενοφώντας

 

Ο Ξενοφώντας Στριμπής είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταπτυχιακός φοιτητή επί πτυχίω στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το Θέμα του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών είναι: «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης  Εκπαιδευτικών Μονάδων». Επί σειρά ετών διετέλεσε ως Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών θεμάτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας αρκετές ευρωπαϊκές συνεργασίες σε θέματα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά. Τέλος έχει διοργανώσει συνέδρια κάτω από την επίβλεψη επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων της Βοιωτίας.

               

Παρασκευόπουλος Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος 33ης Περιφέρειας Δ.Ε. Νομ. Αθηνών, Δρ. Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Αθηνών

 

Καραντζίνης Θωμάς

 

Ο Θωμάς Καραντζίνης είναι διδάκτωρ της Παιδαγωγικής, υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. στην Αιτωλοακαρνανία, δίδαξε με το Π.Δ. 407/80 στο Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Εξελικτική Ψυχολογία», ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕ.Ι. Μεσολογγίου «Γενική Διδακτική» και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Αγρινίου.

 

Σίμος Ιωάννης

 

Ο Ιωάννης Σίμος είναι διδάκτωρ και σπούδασε Παιδαγωγικά, Θεολογία και Μουσική (Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή). Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός Π.Ε. και ως καθηγητής  της Μουσικής στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

 

Κόντης Δημήτριος, εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπαίδευσης

 

Μουτόπουλος Σταύρος, προϊστάμενος 5ου Γρ. Π.Ε. Ναυπάκτου

 

Χατζηθωμά Αγγέλα, εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπαίδευσης

 

Κουτρομάνος Ι. Γεώργιος

 

Ο Δρ Γεώργιος Ι. Κουτρομάνος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1971 και ασχολείται με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος Διετούς Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Πληροφορική στην Εκπαίδευση» του ιδίου πανεπιστημίου καθώς επίσης κάτοχος δύο διδακτορικών διπλωμάτων στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (το 1ο διδακτορικό από το ΕΚΠΑ και το 2ο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, King’s College London). Έχει διδάξει το μάθημα των ΤΠΕ στην εκπαίδευση στο Μαθηματικό Τμήμα Αθηνών, σε ερευνητικά και επιμορφωτικά προγράμματα στο Π.Τ.Δ.Ε Αθηνών και το Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, στα Π.Ε.Κ. και στα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου (email: koutro@teimes.gr).

 

Αθανασίου Λεωνίδας

 

            Ο κ. Λεωνίδας Αθανασίου είναι καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης ( ΒΑ, Μ.ΕD) και διδάκτορας του Τμήματος  ΦΠΨ. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στους ακόλουθους τομείς:

·        Διδασκαλία και αξιολόγηση της νεοελληνικής γλώσσας στη Γενική Εκπαίδευση.

·        Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας στο σχολείο με εφαρμογές στη νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.

·        Αξιολόγηση του διδακτικού και εκπαιδευτικού έργου.

·        Μέθοδοι και τεχνικές έρευνας στις επιστήμες της αγωγής.

·        Διαπολιτισμική αγωγή και εκπαίδευση.

·        Επικοινωνία στην τάξη - το σχολείο - την οικογένεια.

·        Έχει γράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα σχετικά με τα ενδιαφέροντά του στα ελληνικά και αγγλικά.

 

Σαμουηλίδου Αριάδνη

 

            Η κ. Σαμουηλίδου Αριάδνη είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Χαμπηλομάτη Παρασκευή

 

            Η κ. Χαμπηλομάτη Παρασκευή είναι φιλόλογος και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

 

 

Georgoriannis Pantelis kedek 2008
Last Modified : 04/21/08 11:52 πμ